2012-12-21, Jordens undergång eller andlig förvandling?

"Mayakalendern är ett system av flera enskilda kalendrar som användes av Mayafolken i det förcolumbianska Mellanamerika. De olika kalendrarna var ett uttryck för mayakulturens intresse för astronomi och tiden. Den anknyter till astronomiska observationer av solår, månår och Venus synodiska perioder. Andra matematiskt väl definierade tidsperioder hade rituella ändamål utan synbar anknytning till kända naturcykler. Sin matematik baserade mayaindianerna på talet 20. Många matematiker har fascinerats av mayaindianernas matematiska system."
 
Mayansk tideräkning blev därmed en komplicerad historia genom att de olika kalendrarna kunde synkroniseras och låsas mot varandra på flera sätt, så att kombinationerna gav upphov till andra längre tidscykler. Huvuddragen av mayas kalender baseras på ett system som varit i allmänt bruk i området från 600-talet f.kr. Det har flera karakteristiska detaljer gemensamma med tidigare mellanamerikanska civilisationer, såsom zapoteker, olmeker, mixteker och senare också aztekerna. Fastän den mesoamerikanska kalendern inte skapades av Maya har deras utveckling och förfinande av den gjort den till den mest sofistikerade av dåtida kalendrar."
 
 
Detalj från en stele från La Mojarra
från 100-talet. Kolumnen till vänster
visar i Långa Räkningens glyfer datumet
8.5.16.9.7 eller år 156 v.t (vår tideräkning,
efter kristus.) De två höga kolumnerna är en
trolig mellanform av olmekskrift och
mayaskrift.
 
Stele är en rest sten, ofta dekorerad med bilder,
reliefer, inskriptioner eller ornamentik.
 
Glyf är en teckenbild, den synliga eller
bildmässiga framställningen av ett tecken.
Bilden visar en Maya glyf för dag 10 enligt
mayakalendern.
 

"Somliga hävdar att katastrofala eller omvälvande händelser kommer att inträffa under år 2012. Dessa förutsägelser bygger främst på vad som hävdas vara slutdatum för mayakalenderns så kallade "Långa Räkningen" som utges för att vara i 5125 år och avslutas vid vintersolståndet 2012."
 
"En New Age-tolkning av denna övergång antar att planeten Jorden och dess invånare, vid denna tid, kan genomgå en positiv fysisk eller andlig förvandling, och att 2012 kan bli början på en ny era. Omvänt tror vissa att datumet 21 december 2012 markerar början på en apokalyps (uppenbarelse)."
 

Så, har vi jordens undergång att vänta eller en andlig förvandling?
 
Jag tror på det senare alternativet. Jag tror på att vi kommer att nå en högre medvetenhet här på jorden. Vi går mot stora energiförändringar nu och det innebär ljusare tider för oss. Väldigt positivt.
 
Jag ser verkligen fram emot år 2013
 

Emma
 
Källa: Wikipedia.org
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0