Meditation symboler

Nu var det längesen jag mediterade...igen ;) Men idag gjorde jag det. Som vanligt tog jag hissen ned till sjunde våningen och klev ut i Drömmarnas Trädgård. 
 
Så fort jag tagit det första steget ut ur hissen fick jag en ananas i famnen.
 
Ananas: Lev för dagen. Visdom: Idag är en underbar dag. Allt är bra. Jag är nöjd. Dina farhågor förvärrar situationen så sluta upp med att oroa dig. Koppla av, lev i nuet och det ordnar sig.
 

Budskapet från ananassymbolen var verkligen mitt i prick! Jag måste lära mig att leva i nuet och inte stressa upp mig över framtiden. Koppla av...allt är lugnt. 
 
En uggla såg mig rakt i ögonen på mycket nära håll och sen satte den sig på min högra axel. 
 
Uggla: Gör bruk av din egen visdom. Min gåva till dig är att föra din egen visdom vidare. För din visdom och tradition vidare genom t ex tal eller skrift.
 

Jag vet att jag är född med gåvor och jag vill verkligen utveckla dom så att jag kan hjälpa andra. Problemet är att jag inte vet exakt vad jag ska göra. Inom vilket område? Men jag tror att det handlar om healing i första hand. 
 
Innan jag gick tillbaka till hissen såg jag en korg full med blåbär. 
 
Blåbär: Din egen visdom gör dig framgångsrik. Visdom: Jag litar till mig själv. Jag litar till min egen visdom. Min egen visdom gör mig framgångsrik. Gå inte på någon annans väg. Följ inte i andras fotspår. "Jag skördar endast av min egen visdom - därför är jag oxå så framgångsrik", berättar blåbärsriset.
 

Då var vi där igen ;) Blåbären förstärkte ugglans budskap.Jag ska plocka fram mina egna förmågor i ljuset och lita på mig själv. Lita till att jag faktiskt kan! För jag kan! Sluta följa strömmen och ta min egen väg. Göra det jag vill och brinner för.Det kommer att gå bra. Det är dax nu. 
 

Vägledning med hjälp av Osho Zen

Eftersom jag känner mig så hopplöst förvirrad över min nuvarande situation med massor av inre stress, bestämde jag mig för att spå mig själv i vägledningssyfte. Jag använde mig av Osho Zen tarot och valde läggningen: Diamanten. 5 kort.
 
1: Själva problemet
2: Inre påverkan som jag är oförmögen att se
3: Yttre påverkan som jag är medveten om
4: Vad som behövs för att nå en lösning
5: Förståelsen som kommer av lösningen
 
Första kortet: ICE-OLATION
Problemet just nu är att jag alltid ska vara den starka och duktiga, jag får inte misslyckas. Jag ska hålla masken även när jag inte orkar med. Jag visar inte att jag mår dåligt, även om jag kämpar för att hålla huvudet ovanför vattenytan. Mitt dåliga mående har jag stängt in under så lång tid att jag inte minns längre. Det jag vet är att jag är rädd för vad som kan komma upp till ytan om jag tillåter min fasad att krackelera. Jag är rädd för att visa mig svag inför andra för det innebär att min starka och duktiga fasad rämnar. Och vem är jag då? Vad ska andra tycka om mig då? Det jag har gjort är att isolera mig och mina känslor från andra. Och precis som kortet indikerar har jag blivit som en iskub. Och endast tårar kan smälta den isen. Nu är det på tiden att jag lär mig att det inte är farligt att bryta ihop, gråta och visa mig "svag" inför andra. Det finns ingen anledning att skämmas över mina tårar längre. Gråt hjälper oss att läka! Och det är en styrka att visa sig svag...då är man stark!
 

Andra kortet: The Lovers

Det som jag inte ser är att jag duger precis som jag är! Jag duger, trots att jag inte orkar vara duktig och prestera! Jag är inte isolerad från andra, eller sämre än någon annan, det är endast en illusion jag själv skapat. Jag är kärlek och vi alla är ett. Rädsla och separation existerar inte, endast kärleken är verklig. Det finns ingen som är bättre än någon annan, alla är vi unika och duger...precis som vi är1
 

Tredje kortet: Conditioning

Det jag är medveten om just nu är att det är dax för mig att sluta vara en i mängden. Att sluta anpassa mig till hur andra tycker att jag ska vara. För att det är bekvämast och tryggast att göra så. Man ska inte vara "besvärlig" och sticka ut för mycket, då blir man obekväm för andra och skapar oro i gruppen. När vi föds är vi individuella, tyvärr formar samhället våran personlighet för att vi ska passa in. Vi ska alla vara ett får i flocken. En form av social bekvämlighet. Samhället tolererar inte individualitet eftersom de individuella inte följer efter som ett får. De individuella har ett lejons kvalitéer, ett lejon rör sig ensam. Ett får befinner sig alltid i flocken, en trygghet. Om någon attackerar finns stora möjligheter att i en flock bli osynlig och rädda sig själv. Men ensam? Bara ett lejon rör sig ensam. Alla är vi födda lejon, men samhället programmerar om oss till får. Samhället ger oss en personlighet, en följsam, bekväm och lydig personlighet. Samhället vill ha slavar, inte fria individer. Så nu är det dax för mig att frigöra mig från fårflocken och plocka fram lejonet inom mig. Från och med nu tänker jag gå min egen väg, hur obekvämt det än blir.
 

Fjärde kortet: Experiencing

Lösningen på mitt problem är att börja uppleva! Att uppleva världen runtomkring mig för det den verkligen är. Återigen: att allt är ett! Att släppa mina rädslor och illusioner för att istället öppna upp mitt hjärta för kärleken. Öppna upp mina sinnen för allt som ÄR. Att se med nya ögon. Att leva i nuet. Jag behöver oxå tillbringa mer tid i naturen. Stillsamma promenader i skogen, ta en paus på någon sten och bara vara här och nu. Känna energierna. Andas. Att bli ett. 
 

Femte kortet: Understanding

Det jag tillslut kommer att uppnå är frihet. Jag är fri! Jag har hela tiden trott att jag levt i fångenskap. Oförmögen att göra det jag vill. Men gallret var hela tiden en illusion och nu är den lilla fågeln (jag) redo att fälla ut vingarna för att ta den första flygturen i total frihet! Jag har nu kommit till insikt att "buren" hela tiden stått öppen. Den första flygturen i frihet kan kännas skakig men det är helt okej. Det är naturligt att känna sig skakis, men låt inte den känslan överskugga möjligheten att uppleva friheten. Känn hur det spritter i kroppen! Fäll ut dina vingar och var fri.
 

Det är helt fantastiskt vilken vägledning korten kan ge och detta stämmer precis in på mig. Jag är just nu inne i en process för att finna vägen till min personliga frihet. Och sålänge jag inte ger upp efter vägen kommer jag att låta mina tårar smälta isen, ta språnget ut ur buröppningen för att sedan flyga i total frihet utan att se mig om.

RSS 2.0