Arizona 1800tal

Med tanke på mitt tidigare liv i Arizona runt år 1863 kände jag mig sugen på att googla runt lite av ren nyfikenhet. Det första som kom upp var inormation om Apacheindianerna, vilka ständigt verkade vara i någon form av konflikt med nybyggarna, eller med vita överlag.
 
Apacheindianerna var nomader som levde i Arizona och New Mexico. Namnet kommer från Zuni-ordet apachu (fiende). De förflyttade sig i mindre grupper eller klaner och bodde i hyddor gjorda av jord och buskar som kallades wickyups. Det fanns sex huvudstammar. Det förekom nästan ingen solidaritet mellan stammarna och man stred ofta i mindre grupper.
 
Två exempel på betydande Apacheledare:
 
Geronimo (Goyathlay/Han som gäspar)
1829-1909
 
Naiche
levde omkring 1857-1921
som ung ledde han många raider
mot vita nybyggare
 
 
Jag fick leta ett tag innan jag till sist hittade en klänning som var mest lik den jag bar.
 
 
Klänningen var rätt lik den blåa på bilden, men den hade långa ärmar och längre kjol. Bilden är tagen från "Lilla huset på prärien" och rent tidsmässigt stämmer det rätt bra.
 
Vidare hittade jag en bild på den typen av vagn jag såg.
 
Förutom vagnarna stämmer landskapet och klimatet in på det jag såg

Meditation 2 med Benny Rosenqvist

Min mamma gav mig en CDskiva som Benny Rosenqvist gjort. Den heter: "Meditationer 2". 
 
Det som gjorde mig extra intresserad var att den innehåller ett spår som heter: "Kommunicera med din guide", och ett annat spår efter den som heter: "Få kontakt med dina tidigare liv". 
 
 
 
Jag har aldrig (såvitt jag vet) fått kontakt med min andliga guide, så det tyckte jag skulle bli spännande att få se om det fungerade.
 
Jag har oxå ett stort intresse av tidigare liv! Jag har själv sett två av mina tidigare liv, ett där jag var Inkaindian i, vad jag förmodar, Perus regnskogar. Och ett annat där jag blev djupt sviken av den jag älskade. Och pga detta svek blev jag fängslad, torterad och slutligen bränd på bål. Mitt "brott": häxeri. 
 
Givetvis vill jag få mera information om flera av mina tidigare liv.
 
Så, jag la mig bekvämt på soffan och slappnade av till Bennys röst. Efter en stund ledde Benny mig in i djungeln, tills jag kom fram till en trappa. Jag gick upp för de 14 trappstegen. Där uppe stod jag framför dörren till mitt inre tempel. Jag öppnade dörren och gick in, längre och längre in, tills jag nådde mitt inre rum. Facklor lyste på väggarna. Jag satte mig på golvet och väntade på att min andliga guide skulle komma fram till mig. Nästan direkt såg jag en person lösgöra sig från skuggorna. Bilden av guiden var först väldigt otydlig, jag hade svårt för att urskilja om det var en man eller kvinna. Men efter en stund såg jag att det var en man. Han var kort, smal och senigt byggd. Kort svart hår. Hudfärgen var gyllenbrun i facklornas sken. Jag uppfattade honom som indian, att han tillhörde något stamfolk i djungeln. Han sa inget och jag upplevde inte att han förmedlade något heller. Det kändes som att han bara ville visa sig för mig. När han reste sig upp och gick ut från templet såg jag honom tydligt. Det enda klädesplagg han bar var ett höftskynke. I sin vänstra hand höll han ett långt spjut. Sen var han borta.
 
Jag är nöjd över mötet, även fast det var något otydligt. Jag frågade efter hans namn men det enda jag uppfattade var eventuellt något på V? Jag ska göra om den här meditationen flera gånger framöver och se hur mötet med min andliga guide utvecklar sig. 
 
Bennys röst ledde mig vidare nedför alla trappsteg och sen var det dags att se tidigare liv. Ärligt talat hade jag inga förväntningar på att lyckas. Men till min förvåning såg jag bilder nästan omgående! 
 
Först framträdde ett par stora vagnshjul, sen hela underredet till en stor vagn. En sån vagn som nybyggarna använde sig av, vilka drogs av hästar.  Nästa bild var en ung, vit kvinna som stod utomhus, en lätt vind gjorde att de rågblonda lockarna som stack fram under hättan rörde sig. Hon hade en lång klänning med långa ärmar och det var lite puffigt över axlarna. Klänningen och hättan var blåa med vita inslag. Kvinnan var jag. Jag undrade då vart jag var och i samma stund jag tänkte det såg jag årtalet 1863 och efter det såg jag Arizona skrivet. Jag upplevde landskapet som väldigt platt, varmt och dammigt. Jag såg inga träd. Kvinnan stod orörlig och jag upplevde att hon kände sig orolig över något, kanske nervös. Nästa bild jag ser är en klippformation, där på en stor sten står en ung indianman med bar överkropp och långt svart hår. Den sista sekvensen som spelas upp är när kvinnan (jag) och indianmannen rider i full galopp sida vid sida och försvinner. 
 
Känslan jag fick från det här tidigare livet var: Förbjuden kärlek. Jag och indianmannen måste ha förälskat oss i smyg för att slutligen rymma tillsammans. 
 
Som sagt ska jag meditera till skivan fler gånger med förhoppningen om att flera tidigare liv ska komma fram!


Besök från Andra Sidan

För några veckor sedan var jag nere i tvättstugan. Jag hade precis torkat av maskinerna och stod med ryggen mot dörren och sköljde ur trasan. Då känner jag mig plötsligt iakttagen och vrider på huvudet och tittar mot dörröppningen. Där skymtar jag en man, lång och reslig. Sen försvann bilden. Jag fortsätter att skölja ur trasan. Då reser sig varenda hårstrå på kroppen och jag känner att han står precis bakom min vänstra axel. Jag frågar vem han är. Då visar han mig en bild på sig själv med lång ljusbrun rock och matchande hatt. Tyvärr ingen ansiktsbild. Men jag får känslan av att han är äldre. Efter det försvann känslan och jag gick upp till mig igen. Väl hemma funderade jag på vem mannen var. Då hör jag en sång: "Upp på källarbacken, upp på källarbacken har jag en vän". Då förstod jag vem mannen var! Min farfar! Han dog när jag var i 9årsåldern, kanske 10? När jag och min bror var små brukade han sitta och gunga oss på sitt ena ben samtidigt som han sjöng den sången! 
 
Tänk va andevärlden är finurliga med att få oss att förstå :) 

RSS 2.0