Shopping

Var in på Indiska idag och köpte en fin rökelsehållare. Då såg jag att dom hade erbjudande på rökelser. Köp tre förpackningar och betala för två. Då slog jag till ;) Dock var det svårt att veta vilka sorter jag skulle ta då jag inte hade en susning om hur de doftade. Och jag är inte den som köper grisen i säcken direkt, så det slutade med att en ur personalen fick öppna en förpackning av varje doft så jag fick provlukta :) Tillslut valde jag ut lemongrass, lavender och green tea sun. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VATA

Har just tagit reda på att min dominerande dosha är Vata. Riktigt intressant! Jag har skrivit ett blogginlägg om det på min vardagliga blogg. Är du intresserad av att läsa om det kan du klicka på länken nedan så kommer du till det :)
 
 
 
 
 
http://vackranovember.blogg.se/2013/august/vata.html

Gnistrande "bollar"

Ibland händer det att jag ser massor av "såpbubblor" som flyger runt i luften. Ibland hundratals. Det har jag fått förklarat för mig att det är orber, själar.

Två dagar på rad nu har jag sett små gnistrande "bollar" som flyger runt i luften där jag befinner mig. Väldigt nära mitt huvud. I samma storlek som "såpbubblorna" men dom här små bollarna är så otroligt vackra! Jag kan knappt förklara hur dom ser ut för att ge dom en rättvis bild.

Dom har ett fantastiskt vitt ljus samtidigt som dom gnistrar och glimmar som diamanter. Nästan så att man blir lite bländad, trots att jag såg dom i fullt dagsljus!

Jag har fått höra att det kan vara ljusvarelser, änglar eller till och med älvor.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro än. Så jag håller det öppet än så länge.


Medicinsk Yoga

Idag var jag på andra träffen i gruppbehandling med Medicinsk Yoga. Vi upprepade det mesta vi lärde oss första gången men fick även nya övningar. 
 
En övning jag hade svårt för var: Eldandning. Korta och snabba andetag. Hyperventilera med andra ord. Eftersom jag har panikångest och har svårt med andningen överlag var den övningen ångestframkallande. Jag blev yr och illamående. Men då yoga inte handlar om prestation utan är en gåva till sig själv, kan jag ta den övningen i egen takt. Eldandas i några sekunder åt gången för att i det långa loppet eventuellt kunna fixa det utan problem :)
 
En övning var helt fantastisk! Det var: Nackrullning. Cirkelrörelser med huvudet, hakan en aning mot bröstet och när man kom till den övre delen av cirkeln skulle man gapa. Den är bra för nacke, käkmuskler, huvud, migrän och liknande (jag har ju migrän). Direkt efteråt kände jag hur spänningar släppte! Min mamma som inte kunnat röra huvudet från sida till sida på evigheter, kunde helt plötsligt göra det! I bilen på väg hem skrek hon att ett mirakel hade skett :)
 
 
 
Jag köpte Startpaketet idag. En instruktionsbok om alla övningarna och fakta om Medicinsk Yoga. Och en CDskiva med musiken vi har på passet. Totalt är det 10 träffar och efter de är det meningen att vi ska kunna programmet för att sedan göra det hemma regelbundet.
 
Så här står det skrivet på baksidan: " Varför MediYoga? Allt mer vetenskaplig forskning indikerar att stress i olika former ligger bakom det mesta av det vi kallar sjukdom och att det behövs kraftfulla verktyg för att återskapa och bibehålla balans i våra liv.
 
MediYoga har i ett växande antal svenska studier sedan 1998, bland annat på Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus i Stockholm, visat sig vara ett mycket användbart verktyg som fungerar. Dessa studier har visat mätbara effekter på bl.a. rygg- och sömnproblem, högt blodtryck, hjärtinfarkt och olika emotionella problem. MediYoga rekommenderas idag av vårdpersonal runtom i hela Sverige. En yogaform som är enkel att använda med övningar som alla kan göra oavsett fysiska eller psykiska begränsningar."
 
Jag tror verkligen på detta!
 

Apptips Mindfulness

Jag vill tipsa om en app som heter: Mindfulness.

 

Den innehåller bl a meditationer med olika längd. Allt ifrån 3 minuter upp till 30 minuter. Det finns även kroppsscanning på 5 minuter där man känner in hela kroppen bit för bit.

 

Jag gillar att starta dagen med kroppsscanningen och därefter guidad meditation på 15 minuter. Jag blir skönt avslappnad och glad :)


Nefertiti Reiki Healing

20:30 - 20:45 fick jag och många andra gratis distanshealing nu ikväll. Det var Nefertiti Reiki Healing. Det är en energimetod från änglarna, de uppstigna mästarna, gudinnorna och de galaktiska guiderna.

Omgående kände jag en värme sprida sig i hela kroppen. Lite extra i händer och fötter. Jag upplevde en stark känsla i vänster underben, från knäet och nedåt. Ett tryck bakom höger öga och lite bakåt. En speciell känsla i bröstet. Det kändes lite som statisk elektricitet över ansiktet. Min kropp var totalt avslappnad och väldigt tung. En känsla där själen är klarvaken och kroppen sover. Jag trodde inte jag skulle kunna klara av att röra mig ;-)

När jag får healing på distans känner jag exakt när den börjar och när den slutar utan att kolla på klockan. Idag kände jag att energierna började mattas av, kollade klockan..20.43 :-) Nästan på klockslaget.

Jag ska vara uppmärksam på hur jag känner de närmsta dagarna. Och dricka mycket vatten.


Vem där?

I tisdags var jag på medicinsk yoga (ni kan läsa inlägget om det på: vackranovember.blogg.se).

Mitt under passet kände jag hur någon petade mig på ryggen, jag vände mig om för att se vem det var.

Det var ingen.

Men det kändes så tydligt så någon var det...

Så...vem där?

//E


RSS 2.0