Enhörningar

I en meditation nyligen visade sig en enhörning för mig en kort stund. Detta var första gången. Jag tycker att dom är så otroligt vackra!

Enhörning är en mytologisk varelse som ofta framställs som symbol för renhet och ljus, med horn som kan användas som både vapen och för helande syften. Vita som snö och rena som änglar är de symbolen för godhet. De är oxå fruktade för sin förmåga att slåss mot de onda. De kunde även telepatiskt avgöra om någon var ett hot. Enhörningen omtalas redan av antikens lärde som Aristoteles och Plinius Den Äldre. På latin kallas djuret unicornis.

Enligt legenderna och myterna hade själva hornet på enhörningen magiska krafter, bland annat att hela, rena och väcka liv i de döda. En medeltida saga berättar hur enhörningen doppade sitt horn i en förgiftad damm för att rena vattnet och gav på så sätt djuren i skogen ett vattenhål att dricka ur.

unicorns water reflection
Unicorn comments and graphics

Enhörningen har även kommit att symbolisera avhållsamhet och livet i kloster då de inte lever i flock. Enhörningen står även för att allt det goda du sår får du igen. Enhörningen har även i vissa folksagor stått för kärlek. Det sades under renässansen att enhörningarna inte lämnade hovspår efter sig utan istället lämnade de spår av små hjärtan.

Enhörningar är liksom änglar varelser från högre dimensioner. De är upphöjda hästar som är mycket vita och vackra. Deras uppgift är att vaka över din själ och dess resa. De hjälper dig att se de du behöver se och vara samt vilka handlingar som måste genomföras för att uppfylla detta. Deras horn i pannan sägs innehålla magiska kvalitéer som kan hjälpa dig att öppna upp ditt tredje öga. Enhörningar kan inspirera och trösta dig. De kan oxå liva upp dina sinnen.

Alla har egna enhörningar man kan be att få samarbeta med. För att få kontakt med enhörningar, sitt tyst och stilla och be din enhörning om att komma närmare. När du är redo, acceptera det namn som enhörningen ger dig att kalla denne. Annars, hitta på ett namn själv. Försök vara mottaglig för nya idéer. Be om hjälp för att träna att öppna upp och stänga ner ditt tredje öga.

unicorn waterfall
Unicorn comments and graphics

I kinesisk mytologi var enhörningen ett djur av goda omen som kom till människan enbart på grund av viktiga uppdrag. Dess uppenbarelse tolkades som ett tecken på goda tider, och det faktum att de inte har synts till i många århundraden tyder på att vi lever i "dåliga tider". De visar sig igen när tiden är inne och när godhet råder.


"...well, now that we have seen eachother", said the Unicorn, "if you´ll believe in me, I´ll believe in you".
-
Through the looking glass by Lewis Carroll


Källor: ubercomments.com, paranormal.se, wikipedia.org, dimmornasdotter.se och unicorncollector.com

Emma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0